WEDSTRIJD Futsal My-Cars Roselies - ZVK Meeuwen  4 - 5  (1-3)

DATUM 28-10-2016  21:30

DOELPUNTEN 4' El Idrissi 0-1, 5' Aabbou 0-2, El Idrissi 0-3, 20' Canaris 1-3 (pen), 28' Karakilic 2-3, 33' Rezouk 3-3, 37' Bosmans 3-4, 39' Peeters 3-5, 40' Canaris 4-5.

VERSLAG Voor de verre verplaatsing naar Roselies kon coach Hontis nog steeds niet beschikken over Lahcen Aabbou, al de anderen waren wel paraat. Na de goeie kritieken die we tijdens de competitieaanhef reeds mochten ontvangen wordt het nu stilaan tijd om punten te sprokkelen.

Deze boodschap hebben de spelers zeer goed begrepen en beginnen dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd. Bosmans passeert zijn man en legt breed tot bij El Idrissi die iets teveel tijd nodig heeft. Niet getreurd, 1 minuut later een mooi uitgesponnen aanval over de stations El Idrissi-Bosmans-Aabbou en met een perfecte afwerking van El Idrissi 0-1. Meeuwen blijft de betere ploeg en 1 minuut later kan Aabbou de voorsprong reeds verdubbelen na een assist van Bosmans. De thuisploeg is van slag en Meeuwen duwt door. Laag schot van Nelis wordt gered door de thuisdoelman. Na 10 minuten breekt Knevels uit maar komt zwaar in botsing met een tegenstrever, zijn wedstrijd (en hopelijk niet de volgenden) zit er op. Zijn vervanger Tiebosch heeft in de 11e minuut de unieke kans om Meeuwen helemaal op rozen te schieten, maar hij mist van kort bij. De thuisploeg probeert hoger te spelen maar geeft enorm veel ruimte weg. Bosmans trekt op avontuur maar zijn schot belandt op de paal. Met nog 5 minuten op de klok moet Meyers een aantal keer aan de bak. Eerst op een schot van Doughmane, dan kan hij een poging van Canaris tegen de paal duwen en in de 19e minuut heeft hij een prachtredding in huis op een poging van Rezouk. Op de tegenaanval ontsnapt El Idrissi en de geruststellende 0-3 staat op het bord. Toch kunnen we dit niet houden tot aan de rust. Met nog 30 seconden op het bord begaat El Idrissi een fout met een penaltie en een absoluut onbegrijpbare rode kaart tot gevolg. Canaris trapt onhoudbaar binnen, we gaan rusten met een 1-3 stand en de wetenschap dat onze 2 spitsen tijdens de 2e helft in de tribune zitten.

Zoals verwacht probeert Roselies onmiddellijk de forcing te voeren. De sfeer op het veld en in de tribunes wordt bitsiger. Toch houdt Meeuwen relatief gemakkelijk stand, maar kan zelf niet echt gevaarlijk zijn. In de 28e minuut is het dan toch raak, even geen goede organisatie, Lamsaiah (beste speler van thuisploeg) gaat langs de lijn door en bereikt Karakilic aan de 2e paal die maar hoeft binnen te duwen 2-3. Nu gaat het snel op en neer met 2 kansen voor Lamsaiah, en één voor Gianni Tiebosch. De sfeer verandert van bitsig naar vijandig, en niet in het minst op de tribune waar al klappen vallen. Wanneer Rezouk met nog 7 minuten te spelen de bordjes gelijk hangt is het thuispubliek helemaal niet meer onder controle te houden. Gelukkig houden onze spelers het hoofd wel koel, ondanks de fouten die enkel en alleen maar in het voordeel van de thuisploeg gefloten worden. In de 37e minuut zet Bosmans een aktie op, passeert 2 spelers en knalt onhoudbaar binnen. Meeuwen terug op voorsprong en opnieuw het sein voor enkele thuissupporters om onze beloften in de tribune aan te vallen. De thuisploeg gaat nu nog meer risico nemen en met 1min30 op de klok scoort Peeters vanop eigen helft de 3-5, de eerste overwinning in hoogste klasse lijkt eraan te komen, daar veranderd het late doelpunt van Canaris niets meer aan.